Retur

Politica de retur

 

    Produsele achizitionate la distanta se pot returna,  prevederile O.U.G. 34/2014 fiind incinte.

   Astfel, consumatorul are dreptul sa notifice in scris,  MONDO TRADE asupra faptului  ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 30 de zile de la emiterea comenzii.

    In caz de renuntare la contract, returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, in termen de 30 zile de la denuntarea acestuia (recomndam utlizarea aceluiasi serviciu de transport utilizat pentru receptionarea produselor).

  Contractul de vanzare este acela in temeiul caruia profesionistul transfera sau se angajeaza sa transfere proprietatea asupra unor produse sau servicii  catre consumator, iar consumatorul plateste sau se angajeaza sa plateasca pretul acestora.

    Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale de catre MONDO TRADE si nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii automate de primire a acesteia.

  Exercitarea dreptului de retragere dintr-un  contract pune capat obligatiilor partilor contractuale.

    Astfel, produsul ce va face obiectul unui eventual retur,  trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

    Nu se vor  accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate.

   Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

    Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora.

  In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47), pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa o faca intr-un magazin ( spre exemplu, consumatorul ar trebui doar sa probeze un articol de imbracaminte, nu sa il poarte).

    Unele produse sunt marcate cu un sigiliu aplicat de catre producator pe ambalaj, in cele mai multe randuri ca urmare a masurilor luate impotriva falsificarii continutului.

    In aceste ultime cazuri, prezenta sigiliului  este obligatorie pentru a demonstra ca produsul este exact in forma si conditiile in care a fost eliberat de catre producator.


 

Exercitarea dreptului de retragere

 

    Consumatorul informeaza MONDO TRADE  cu privire la decizia de retragere din contract prin una din variantele:

-completare  formular de retur, pe e-mail , din cont client deschis pe site-ul MONDO TRADE, cu complectarea obligatorie a campurilor nume, numărul comenzii şi articolul a cărui schimbare se doreşte, respectiv articolul care se doreşte la schimb, dupa caz;

-prezentare la sediul MONDO TRADE, str. 8 Martie, nr. 80, Tg.Mures, juretul Mures, furnizarea datelor de mai sus fiind necesare si in acest ultim caz(recomnadam e-mail, FORMULAR RETUR din cont client).


Obligatiile MONDO TRADE

 

   Rambursarea integrala a sumelor primite ca plata, inclusiv costurile livrarii (exceptand situatia in care consumatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea efectuata de catre MONDO TRADE, sau in cazul in care a renuntat la contract).

    Rambursarea sumelor se va face folosind aceleasi modalitati de plata rezonabil aplicabile (in cazul platii numerar la livrare, rambursarea se va face prin transfer in cont bancar transmis neechivoc de catre consumator).

Indeplinirea obligatiei de rambursare se face in termen de maxim 2 zile lucratoare  de la receptionarea produselor returnate, in cazul indeplinirii intocmai a conditiilor din prezenta procedura.

 

Obligatiile care revin consumatorului

 

    Produsele returnate pot fi inmanate MONDO TRADE  personal, sau predate unei persoane autorizate (curier desemnat) in decurs de maxim 30 de zile de la anuntarea deciziei de retragere din contract, caz in care consumatorul urmeaza a suporta si costurile de returnare.

    Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

 

Produse excluse, fara drept de returnare

 

Vor putea fi returnate doar  produsele sigilate/ cutia sau bidolul/ flaconul nedeschise/ cutia sau bidonul/flaconul  nu prezinta urme  ca au fost deschise.

 

Retur de produse

 

    Se va putea solicita  returul de produse in urmatoarele cazuri:

 

·              Produsul livrat nu corespunde specificatiilor din site-ul MONDO TRADE in conditiile precizate in descrierea produselor, caz in care se va putea solicita returnarea  pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii , in cazul in care produsul nu mai este disponibil.

·                Produsul a fost livrat  in colet deteriorat. Astfel, pentru produsele ale caror colete prezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, va recomandam sa refuzati receptia lor. Pentru dovada, coletul va fi fotografiat si se va  intocmi un proces verbal impreuna cu reprezentantul firmei de curierat in care sa fie mentionata starea coletului din momentul livrarii. Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor va este transferat integral in momentul in care intrati in posesia fizica a produsului, orice reclamatie ulterioara neputand  fi luata in considerare. In cazul in care se va utiliza un transportator insarcinat de catre consumator, riscul este transferat in momentul livrarii produselor catre transportator.

·                          Produse livrate gresit de catre MONDO TRADE, in cazul in care s-a livrat alt produs decat cel comandat.

   Costurile de retur pentru situatiile prezentate mai sus (nu si in cazul renuntarii la cumparare) cad in sarcina MONDO TRADE.

 

     Returnarea produselor la sediul MONDO TRADE  se va putea face de luni pana vineri in intervalul 10:00 -12:00, va recomandam insa expedierea prin curier.

 

Mentiune


       In toate cazurile de mai sus, cu exceptia celui referitor la defectele in perioada de garantie daca va fi cazul, produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, in ambalajul original si insotite de toate accesoriile si documentele originale.
Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare ce face imposibila revanzarea lor va duce la refuzarea returului.

 

    Orice modificare a starii produselor sau deteriorarea ambalajului original a acestora ce face imposibila vanzarea produsului ca nou, duce automat la aplicarea unei proceduri de returnare supusa unui tarif  de readucere a produselor la starea in care au fost livrate; tarifele pot fi  cuprinse intre 0 si 50% din valoarea initiala a produsului. Cuantumul tarifului va fi comunicat catre client la receptionarea produselor deteriorate/modificate, returnate, suma de rambursat, sau valoarea produsului de inlocuire urmand a fi influentata cu acesta valoare.

 

Vezi produsele din gama Prevent
Vezi produsele din gama Daewoo
Vezi produsele din gama Moly
Vezi produsele din gama Mondo trade
Vezi produsele din gama Aral
Vezi produsele din gama Castrol
Vezi produsele din gama B.p.
Vezi produsele din gama Mol
Vezi produsele din gama Mobil

17

Sus